Engagemang

Vi jobbar för att du ska få ut mesta möjliga av din vistelse

Yoga Resort Thailand är arrangör av premium yoga- och wellbeingresor. Grundare och vd är Jan Stenholm, som också  är med på resorna.

Vi samarbetar och har kontrakt med olika resorter i Thailand, belägna framförallt i området i och omkring Hua Hin.

Tack vare ett rikt kontaktnät och fantastiska partners kan vi erbjuda förmånliga villkor på lyxresorter. Vår målsättning är att allt ska vara inkluderat i din resa, alltifrån hälsosam och näringsriktig kost till dina aktiviteter. Det enda du behöver ordna på egen hand är flygresan. Som gäst på resorten har du tillgång till allt som den har att erbjuda.

Nära och kära på besök i Thailand

Upprinnelsen till Yoga Resort Thailand är att Jan Stenholm, haft många affärskolleger och nära och kära på besök och alltid strävat efter att ge dem bästa tänkbara upplevelse.  I dag är den verksamheten etablerad för att nå ännu fler. Men upplägget är alltjämt detsamma: Jan med sitt team gör sitt bästa för att du ska kunna ge dig ut på intressanta utflykter, bo på ett lyxigt resort, göra sjukhusbesök och ta del av underhållning av vad det nu vara månde.

Sedan en tid är den etablerade och renommerade thailändska yoginin Chumpho knuten till Yoga Resort Thailand. Som Jan själv beskriver första yogasessionen med henne: Vi lånade konferensrummet och Chumpho gav en yogaklass och det som hände går inte att beskriva i ord. Det måste upplevas! När alla kom tillbaka från session var de helt saliga och bara log. De andra gästerna på resorten undrade givetvis vad som hänt och snabbt var Chumpho fullbokad. Thailändsk yogamassage, healing, mindfulness, meditation – alla fick sitt. Vi kände alla att vi ville dela med oss. Denna upplevelse kunde vi inte bara behålla för oss själva. Tack vare min svägerska, Chumpho och karma bildades då Yoga Resort Thailand.

Med snart 40 års erfarenhet av Thailand

Entreprenören och kreatören av Yoga Resort Thailand, Jan Stenholm, bor sedan 2010 delar av året i Hua Hin där han skapat ett nytt liv långt från vardagens stress och i ett underbart klimat. Jan var i Thailand första gången redan 1979 och har därefter besökt Thailand minst ett par gånger per år. Både som turist och i jobbet.

Jan startade Väskfabriken i Stockholm 1985 och som producerande grossist försåg han inte bara den svenska marknaden, utan även delar av den europeiska marknaden med högkvalitativa skinnväskor, producerade bland annat i Thailand.

”Under mina resor världen över kom jag alltid tillbaka till Thailand i mina tankar”, säger Jan. ”Thailand är opretentiöst. Folket är vänliga och hjälpsamma. Tänk bara känslan av att när du hälsar på någon får du alltid ett leende tillbaka. Detta ingår i kulturen!

På en av mina första resor till Thailand kom jag i kontakt med yoga och meditation. Det var min andra resa till Thailand 1980. I Sverige ansågs det flummigt och det var mest hippies som höll på med det. Det var längesedan. Nu är det en del av vardagen och har blivit en livsstil. Vi ser hur antalet utövare stadigt ökar, dels för att hålla oss i form, men samtidigt för att lindra våra smärtor. Både fysiskt och psykiskt.”

”I Thailand är yoga och meditation en tradition och ingår i vardagen sedan urminnes tid och är en del av dess kultur. Det ingår i thailändarens vardag och har så gjort i tusentals år. Min dotter Alice som är åtta år, lär sig det i skolan och har en klass i veckan sedan hon var fyra år.”

Yoginin Chomphu ger många olika sorters yogaklasser

Chomphu är en ambitiös och motiverande yogainstruktör med lång erfarenhet. Hon behärskar många sorters yoga men framförallt vinyasa flow yoga, power flow yoga, gentle flow yoga och hatha på alla nivåer. Hennes mål är att inspirera andra till ökat välmående och motivera till ett bättre och hälsosamt liv.

Hon är en öppen och en underbar själ, drömmare och ”doer”. Alltid glad, vänlig, energisk och utåtriktad med en samarbetsanda. Till sin hjälp har hon ett antal yogis, allt efter behov.

En uppskattad professionell ledare, flexibel, instruktör som sprider en positiv känsla.

Chomphu talar flytande engelska. Som många andra yogis erhöll hon sin certifiering på Yoga Shiva Peeth Rishikesh i Indien.